zondag 22 maart 2009

Nog 1 week werkenHoi,Nu een blog van mij (Hetty)


Yes,eindelijk aangekomen in Bangalore Airport.De overstap in Parijs ging goed,geen vertraging en geen tijd om na te denken.


'sNachts (00.30) werd ik door Rene opgehaald en na een uurtje door donker India aangekomen in het appartement.


Even bijpraten tot 04.00 uur en eindelijk slapen.
De volgende ochtend na een heerlijk ontbijtje de straat op en wat een beleving daar!!

Ontzettend veel verkeer,lawaai,mensen en rotzooi.Verkeersregels zijn hier erg vaag,maar de koeien hebben voorrang.
Zondag hebben we de rust in een park opgezocht.Een prachtig park met giga grote en oude bomen, leuk om daar te vertoeven.

Hey, toch nog in Bangalore beland.Het is hier erg apart,voor mij is het vakantie hier.

(ook wel een beetje voor Rene)

Morgen moet Rene werken en dan ga ik shoppen in Bangalore.

De volgende foto's geven een indruk van de locale winkels hier.

Jeetje, ga ik wel shoppen??

Maar ook hier zijn hele luxe winkelcentra's te vinden en daar laat ik mij naar toe rijden.

Ik ga me vermaken!!Na het Lalbagh park hadden we een brunch met collega's van Rene.

Het was een buffet met een enorme keus .

De verschillende soorten coctails waren ook heerlijk.Cheers.dinsdag 17 maart 2009

16 Maart het begin van de laatste 3 weken

Hallo allemaal,

Hier zijn we dan weer met een teken van leven uit India, na een druk en snel weekje in Nederland, 2 dagen naar Arnhem een paar keer tennissen en een introduktie ivm de verhuizing naar het nieuwe laboratorium ben ik zondag 15 Maart om 05:45 vertrokken uit Ilpendam om de vlucht van 08:00 te halen, het was een rustige vlucht om 00:35 geland en om 02:00 naar bed.
Maar weer snel de draad opgepakt om deze laatste periode toch nog een aantal zaken proberen af te ronden?

Hier nog weer een paar foto's van de drukte op straat :


En natuurlijk voor het "vakantie idee" een plaatje van de vier musketiers uit Amsterdam, we waren ongeveer 2 weken met Richard, Henk, Frits en mijn persoontje met elkaar aan het werk en daarna gezellig eten .......... de tijd gaat dan wel heel erg snel, een avondje is niets dus geen tijd voor de blog, nu maar even goedmaken dan.Toch ook maar een paar plaatjes van de lokale energie voorzieningen, alles staat open en bloot buiten en binnen handbereik, ik heb het niet geprobeerd maar alles zal onder spanning staan dus je moet goed kijken waar je loopt zowel op de grond maar maar ook op hoofd hoogte.

Ik heb niet iedereen gewaarschuwt op straat dat het gevaarlijk is, kom ik nooit meer thuis, Frits heb ik hierover een heleboel kunnen uitleggen?
Nu een kamer op de derde verdieping met gelijk een heel ander uitzicht vanaf het balkon.Toch ook nog maar even een kort filmpje over een stier in het verkeer, het is grappig om te zien terwijl alles eromheen gewoon doorraast.
Nog een paar dagen dan komt Hetty op visite, voor 2 weken, gaan we samen nog wat van India bekijken. We zullen proberen jullie op de hoogte te houden dus blijf deze blog volgen
Groeten,
Rene

zondag 1 maart 2009

Het is alweer MaartHet is alweer eind februari en op het werk was er vrijdag een feest ter ere van 500.000 uur zonder letsel met verzuim op de SBL lokatie, dit is een goede prestatie van de aannemers die hier werken sinds de start begin vorig jaar, 65 van hen krijgen de mogelijkheid om op kosten van de Shell te leren schrijven en lezen als beloning.

Als extra kreeg iedereen, die wilde, de film Slumdog millionaire te zien, deze film heeft kort geleden 8 oscars in de wacht gesleept hier zie je ons, Rene en Frits, bij de vertoning van de film we hebben ongeveer 10 minuten gekeken en toen besloten om deze week naar de bioscoop te gaan, dit korte stukje film was voor ons al indrukwekkend genoeg.

En werk moet natuurlijk ook nog doorgaan!!


Vrijdag avond ook weer weg een biertje gehaald en bij een traditioneel Indiaas Restaurant, in het centum van Bangalore, gegeten was erg speciaal en lekker............. maar helaas geen foto's
Zaterdag ook maar weer op stap want voorlopig is dit weer mijn laatste weekend hier, volgende week vrijdag op zaterdag nacht 01:40 vlieg ik weer naar Nederland zal wat zijn van 34 graden naar ....?
Dus zaterdag, met een amerikaan met eigen auto en driver die hier voor de Shell werkt, een city tour gemaakt eerst naar de Botanische tuin "LALBAGH" een rustpunt midden in een krioelende stad waar het nooit stil wordt, deze tuin is ooit door de Engelsen aangelegd en het is heerlijk om er een paar uurtjes te vertoeven de foto's zeggen genoeg.

Deze tempel, op de rots met de naam Kempegowda tower is er neergezet in e13e eeuw.
Ja, je ziet het ik was er echt wel.
Daarna langs de parlementsgebouwen en naar het commercial centrum een van de winkelgebieden van de stad, allemaal erg nauwe straatjes en heel veel te koop, en behoorlijk warm
Deze leuke auto's, de "Ambassador" zie hier regelmatig rondrijden ze zijn oorspronkelijk van engelse makelij maar worden nu door de indiers gebouwd, nog steeds het zelfde model.
Zondag een rustige dag, laat ontbijtje, bij het zwembad, s,middags gebrunched in de stad en nu nog mijn Blog op het web zetten, en.............. je houd het niet voor mogelijk ik ben Verkouden dus ga nu snel onder de wol.
Groeten en tot blogs
Rene